Kaartafschuimers gevonden bij twee Havasu-tankstations

De politie van Lake Havasu City wil de gemeenschap bewust maken van creditcardschuimers die onlangs zijn gevonden bij twee lokale benzinestations, één in het 2800-blok van Chemehuevi Blvd en de andere in het 1000-blok van Acoma Blvd. S. Een medewerker op elk station lokaliseerde de skimmers tijdens een veiligheidscontrole van de pompen. Op dit moment zijn er geen slachtoffers naar voren gekomen om te melden dat hun creditcardgegevens in gevaar zijn gebracht.

 

Bewakingscamera’s hebben twee van de meest recente incidenten vastgelegd. Die foto’s kunnen ook worden bekeken in de LHCPD-app. Twee onbekende mannen in een witte 4-deurs Toyota, mogelijk een Camry, installeerden het apparaat op een van de pompen. Het kenteken was verwijderd of afgedekt. Bij het tweede incident installeerden dezelfde personen die in een grijze vierdeurs Toyota Camry reden het skimmerapparaat.

 

Vergelijkbare skimming-apparaten bevonden zich in verschillende lokale benzinestations in november 2018 en er werden meerdere meldingen gedaan van slachtoffers van creditcardfraude. In december 2018 gaf de politie van Lake Havasu City gratis training aan meerdere eigenaren en medewerkers van lokale tankstations om te helpen bij het identificeren en uitvoeren van beveiligingscontroles van hun benzinepompen. 123creditcardvergelijk voor meer informatie.

 

Creditcard skimming is het bevestigen van een illegaal apparaat dat creditcardgegevens van consumenten kopieert en opslaat op detailhandelsapparatuur zoals geldautomaten, brandstofautomaten en verkooppuntsystemen, volgens de afdeling Weights and Measures Service. De gekopieerde informatie kan draadloos en bijna onmiddellijk door de crimineel worden opgehaald en gebruikt om frauduleuze transacties uit te voeren met behulp van de gestolen creditcardgegevens.


 

Creditcard-skimmers kunnen in verschillende vormen voorkomen. Bijgevoegd is een foto van een onlangs ontdekte, maar een zoekopdracht op internet zal veel andere soorten skimmers ontdekken.

 

Hier volgen enkele tips om te voorkomen dat u slachtoffer wordt:

 

1) Gebruik altijd creditcards om gas aan de pomp te betalen. Als u een bankpas moet gebruiken, voer deze dan uit als krediet om te voorkomen dat u een pincode moet invoeren waarmee een crimineel geld van uw bankrekening kan opnemen. debit card via 123creditcardvergelijk.nl is makkelijk.

 

2) Beweeg de buitenkant van de creditcardlezer voordat u uw creditcard plaatst. (Deze tip is ook van toepassing op geldautomaten) Als een onderdeel losraakt, gebruik het dan niet.

 

3) Sommige benzinestations gebruiken fraudebestendige beveiligingstape. Zorg ervoor dat de tape niet leeg of gebroken is. Vervalste stickers zijn echter ook door verdachten gebruikt om de gebroken tape te bedekken, dus dit is geen onfeilbare beveiliging. Je kunt bij andere pompen kijken of de beveiligingstape hetzelfde is.

 

4) Gebruik pompen in goed verlichte ruimtes en die zijn opgesteld in een duidelijk zicht voor winkelmedewerkers.

 

5) Meld uw zorgen en verdachte activiteiten aan de medewerkers van het station of de politie.

 

6) Meld u aan voor waarschuwingen van uw creditcardmaatschappij en controleer de kaartactiviteit regelmatig.

 

7) Vertrouw op je instinct. Als er iets niet goed lijkt, gebruik de pomp dan niet.

 

8) Betaal de stationswachter rechtstreeks.

 

Aanvullende consumententips over hoe u uzelf tegen fraude kunt beschermen, vindt u op de Arizona Attorney General-website www.azag.gov/consumer/card-skimmers. Op de website van de procureur-generaal bevindt zich ook een door het ministerie van gewichten en maatregelen bijgewerkte kaart voor ‘gasafschuimers’ met locaties in Arizona waar skimmers zijn gevonden. Als u ontdekt dat u slachtoffer bent geworden, wordt u aangemoedigd contact op te nemen met de politie van Lake Havasu City.

 

Iedereen met informatie wordt aangemoedigd contact op te nemen met de politie van Lake Havasu City. Silent Witness betaalt een geldbeloning voor informatie die leidt tot de arrestatie van de betrokken verdachte (n). Anonieme informatie kan worden geroepen bij Lake Havasu Silent Witness op 928-854-TIPS (8477). Burgers kunnen gebruik maken van de anonieme sms-tipdienst van de politie door LHCPD en uw bericht naar “CRIMES” of 274637 te sms’en. Tips kunnen ook anoniem worden ingediend via een op webpagina’s gebaseerde tipenservice op www.tipsoft.com of via de “TipSubmit” -mobiel toepassing. Iedereen die Android-, Windows- of Apple-platforms gebruikt, kan de LHCPD-app downloaden en ook via de app een fooi geven