Op welke manier kun je tegenwoordig allemaal beginnen met het instappen in de aandelenmarkt? Een aantal aardige tips die je mee kunt nemen

De huidige markt is concurrerend, vooral omdat het traditionele systeem een achterbank neemt in de wereldeconomie. Praktijken zoals internationale geldwissel, offshore-investeringen en outsourcingkansen veranderen het financiële landschap voortdurend – sommige ten goede, andere ten kwade. Maar er zijn nog steeds kansen, toch? Steeds meer mensen beginnen te beleggen in veilige opties zoals aandelen Philips of zelfs in grote partijen die in Nederland een lange staat van dienst hebben zoals KPN aandelen.

  • In het recente verleden hebben de meesten van ons zich gewend tot financiële instellingen, zoals banken en kredietverenigingen, om ons geld te beheren. De conventionele investeringsmogelijkheden raken echter achterhaald, omdat het wantrouwen jegens kredietinstellingen is toegenomen, naast de rente en de faillissementsaanvragen. Hoe weet u dus wie u moet vertrouwen en waar u uw zuurverdiende geld moet investeren?
  • Hoewel de meeste financiële adviseurs nog steeds langetermijnbeleggingen stimuleren, zijn kortetermijnbeleggingen ongetwijfeld het meest gewild – en terecht. Het investeren van een kleine hoeveelheid geld in een korte termijn belegging kan in korte tijd een hoog rendement opleveren, maar het kan ook een snel “game over” zijn voor de onvoorbereide belegger. Daarom hebben we een paar tips voor de korte termijn belegger opgesteld; een beetje due diligence om u te helpen veelvoorkomende fouten te voorkomen en u te behoeden voor het verlies van uw shirt.

Doe uw huiswerk

Een effectieve investering vereist grondig onderzoek, inclusief het verzamelen van gegevens over de markt, het bedrijf en/of het project waarmee u investeert en de haalbaarheid van het succes van dat bedrijf en/of project. Voordat u een duik neemt in een investeringskans die “te mooi om waar te zijn” lijkt, bedenk dan dat die kansen soms te mooi zijn om waar te zijn.
Een manier waarop u uw investering kunt beschermen is door onderzoek te doen naar het bedrijf of het project dat u ondersteunt. Zorg ervoor dat het een gerenommeerde en legale operatie is, controleer beoordelingen, en zoek naar fraudewaarschuwingen op het internet. Als u er zeker van bent dat alles legitiem is, zorg er dan voor dat de kans op succes groot is en dat u op het juiste spoor zit.

Wees geen held

De wereldwijde markt krioelt van de innovatieve ideeën, vooral als het gaat om technologie. Crowdfunding heeft de manier waarop mensen projecten bekijken, vinden en ondersteunen veranderd, maar niet elk innovatief project is een succes. De geschiedenis herhaalt zich niet voor niets en soms zijn trending investments van korte duur.
Wees op je hoede voor investeringsmogelijkheden die beweren een hoog rendement te hebben in een korte periode. Ze hebben misschien de mogelijkheid om een hoog rendement te behalen, maar ze hebben ook de mogelijkheid om de ondernemer die niets te verliezen heeft, direct failliet te laten gaan. En, u wilt niet dat uw investering op het faillissementsrooster staat.

Volg het geld

Waar er al een gestage kasstroom is, zal er zeker meer zijn. Dit is natuurlijk niet altijd het geval en bedrijven nemen af en toe een afslag, maar voor het grootste deel is het minder waarschijnlijk dat een bedrijf met revolverend kapitaal en activa een duik neemt. Dus, als u een goede investeringsmogelijkheid ziet bij een stabiel bedrijf, is de kans groot dat ze een kortetermijncampagne voeren voor een speciaal project met behulp van uw investering. Dit is een win-win situatie omdat ze iets willen financieren waarvan ze weten dat het geld oplevert terwijl u profiteert van hun succes.