Honderdvierendertig jaar geleden, in 1886, vroeg Carl Benz octrooi aan voor zijn voertuig “aangedreven door een gasmotor”.

En hoewel er twee eeuwen geleden nog niet zoiets bestond als een rijbewijs of rijlessen – die kwamen in de jaren dertig – was de simpele vraag ‘Hoeveel rijlessen heb ik nodig?’ domineert al decennia lang gesprekken en zoekopdrachten op internet.

 

Maar het antwoord is niet zo eenvoudig.

 

Laten we het antwoord opsplitsen in beter beheersbare delen.

 

De kosten van rijlessen.

De kosten van een rijles in Noord-Ierland hebben de afgelopen 20 jaar niet veel geschommeld.

 

Rij-instructeurs van NI rekenen doorgaans ongeveer £ 20 – £ 25 per uur.

 

En de reden waarom we naar de kosten kijken, is vanwege de betaalbaarheid, die individueel is voor de omstandigheden van elke bestuurder.

 

We hebben het onderzoek gedaan en hebben vastgesteld dat een Noord-Ierse leerlingbestuurder gemiddeld ongeveer 45 uur les nodig heeft voordat hij klaar is voor de test.

 

Dus, gebaseerd op 45 lesuren van £ 25 per uur, betekent dat je ongeveer £ 1.125,00 betaalt om al je lessen te doen.


 

Maar dat zijn niet de enige kosten.

 

Uw voorlopig rijbewijs kost u £ 62,50.

 

De theorie-test kost nog eens £ 23,00.

 

Voorbereiding op de theorie-test (boeken, dvd of apps) kost nog eens £ 25,00, en nu je genoeg zelfvertrouwen hebt om je rijexamen te doen, betaal je £ 45,50 (weekdagprijs) of £ 62,50 (avond- en avondtest). weekendprijs).

 

Oh en vergeet niet, als je de auto van je rij-instructeur gebruikt voor je rijexamen, kost dit nog eens £ 100 (tenminste!).

 

Daarom kunnen de totale kosten maar liefst £ 1.400 bedragen. oefenen voor theorie examen voor betere resultaten.

 

Oké, dus hoeveel lessen heb ik nodig?

Hier is helaas geen eenduidig ​​antwoord op.

 

Het hangt af van een groot aantal factoren.

 

U kunt bijvoorbeeld gemiddeld 45 rijlessen volgen en u op uw gemak en zelfverzekerd voelen.

 

Maar op de dag van je rijexamen kun je last krijgen van zenuwen, weersomstandigheden en een hele reeks andere ongeplande gebeurtenissen.

 

En je vriend zou 30 lessen kunnen nemen, geen zenuwen hebben op de testdag, weinig verkeer en prettige rijomstandigheden en zou kunnen slagen.

 

Officieel is er volgens de wet geen minimum aantal lessen of oefenuren dat u nodig heeft.

 

De beslissing om na vijf lessen of 45 lessen je rijexamen af ​​te leggen, hangt uiteindelijk af van gesprekken met je rij-instructeur, die je kan vertellen hoe dichtbij je bent om ‘klaar’ te zijn voor je toets.

 

 

Een andere factor is uw vermogen om te leren en hoe snel u dingen oppakt. www.verkeersborden.nu om makkelijk online te werken.

 

We halen allemaal dingen op tegen verschillende tarieven, en zelfs hoe vaak je rijlessen hebt gevolgd, kan een factor zijn.

 

Als je er bijvoorbeeld een aantal maanden twee in de week neemt, ben je misschien meer ‘klaar’ voor je rijexamen dan iemand die er een per week voor doet, een paar weken mist vanwege Kerstmis of Pasen of een vakantie.

 

Je locatie kan ook een rol spelen: leren autorijden in Newry zal een ander gevoel hebben dan leren autorijden in Londen.

 

Samenvatting: er is geen goed antwoord. Het aantal rijlessen dat u nodig heeft, is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder leeftijd, ervaring, weer, wegomstandigheden, locatie, kosten, aanpassingsvermogen en hoe snel u leert.